Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το άλλο μισό σου δεν είναι η σχέση σου

Θέλω να κάνεις μια εικόνα στο μυαλό σου πριν διαβάσεις αυτό το άρθρο, και να την αφήσεις σε μια απ’ τις γωνίες του να μας κοιτάει. Αν δεν μπορέσεις να κάνεις αυτή την εικόνα, δε θα μπορέσεις ν’ αντιληφθείς αυτό που προσπαθεί ν’ αποτυπωθεί σ’ αυτές τις λέξεις. Σύμφωνοι; Εγώ περιγράφω κι εσύ φαντάζεσαι. Το έχουμε; Τέλεια!


Φαντάσου δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Κρατιούνται χέρι-χέρι, ανταλλάσσουν λόγια αιώνιας αγάπης, δεν μπορεί ο ένας να ζήσει χωρίς τον άλλο, προσπαθούν μέσα απ’ αυτή τη σχέση να σώσουν τον εαυτό τους αλλά και τους ίδιους, κοιμούνται και ξυπνούν μαζί, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και πολλά άλλα.

Το έκανες εικόνα; Δύο άνθρωποι που είναι σε σχέση. Ξέρεις, αυτές τις φυσιολογικές. Αυτές που τα άτομα που συμπεριλαμβάνει αυτή η ταμπέλα αγαπιούνται αληθινά. Που κοιτιούνται στα μάτια και λιώνουν.

Άστους να καθίσουν αναπαυτικά και συνεχίζουμε.

Τι θα συμβεί σ’ αυτό το ζευγάρι όταν ο ένας συνειδητοποιήσει πως το άλλο του μισό δεν είναι το ταίρι του; Τώρα θα μου πεις πως είμαι ρομαντική και πως δεν υπάρχει το άλλο μισό και θα συμφωνήσω.

Όμως, χρειάζεται λίγος ρομαντισμός στις μέρες μας, οπότε άφησε τον ρομαντικό εαυτό σου να αποδεχτεί την έννοια του «άλλου μισού». Χρειάζονται μερικές ροζ πιτσιλιές στον ασπρόμαυρο καμβά, αν και το μαύρο αρχίζει να σκεπάζει καθετί άσπρο.

Και ξαναρωτάω, τι θα συμβεί; Θα το πει ή θα συνεχίσει η σχέση αυτή να θυσιάζεται στο βωμό της συνήθειας;

Ο άνθρωπος για να επιβιώσει χρειάζεται τον έρωτα. Χρειάζεται το τρέμουλο στο στομάχι, την ταχυκαρδία. Χρειάζεται λίγη αστερόσκονη. Όταν βρεις την αστερόσκονή σου στα μάτια κάποιου άλλου, τότε τι θα συμβεί;

Αν βρεθεί κάποιο άλλο ον που σε κάνει να λιώνεις ακόμα και με τη σκέψη του. Που μπορεί να σε διαβάσει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, μπορεί να βγάζει στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού σου που ούτε εσύ φανταζόσουν πως υπάρχουν.

Ένα άλλο άτομο που θα κάνει την καρδιά σου να  χτυπάει πιο δυνατά, τη φωνή σου να τρέμει, το κορμί σου να ριγεί ακόμα και στο πέρασμά του.

Τι θα συμβεί όταν συνειδητοποιήσεις πως αυτό που ονειρευόσουν τόσα χρόνια, αυτό το ταίρι που φαντασιωνόσουν, υπάρχει αλλά δεν είναι η σχέση σου;

Πώς θα μπορέσεις να ζήσεις με το βάρος ότι ζεις μ’ έναν άνθρωπο που, ναι μεν αγαπάς, αλλά δε θα μπορέσει να σε κάνει ποτέ να νιώσεις όπως ακριβώς νιώθεις κοντά στο άλλο πρόσωπο. Το λεγόμενο «άλλο μισό». 

Πώς θα μπορέσεις να αντικρίζεις την αντανάκλασή σου στον καθρέφτη, ξέροντας πως ο άνθρωπος με τον οποίο ξυπνάς δεν είναι εκείνο που ονειρεύτηκες; Πώς πληγώνεις έτσι τον εαυτό σου αλλά και τον άλλον;

Διλήμματα. Μένεις ή φεύγεις; Διεκδικείς ή συμβιβάζεσαι;

Η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα και τέτοια διλήμματα. Το θέμα είναι εσύ τι θα κάνεις. Θα μείνεις μ’ έναν άνθρωπο τον οποίο ξέρεις, αγαπάς κι έχεις συνηθίσει ή θα διεκδικήσεις εκείνο που ονειρευόσουν, το οποίο περιφέρεται δίπλα σου με σάρκα κι οστά; Θα επιλέξεις να συμβιβαστείς ή να πολεμήσεις για την ευτυχία σου;

Δε θα σου δώσω εγώ απάντηση σ’ αυτό. Την ξέρεις καλά εσύ!
Αν θες όμως την ταπεινή μου γνώμη, θεωρώ πως στον κόσμο που ζούμε αξίζει να πολεμάς. Όλα είναι μια μάχη και σε μία μάχη υπάρχει πάντα ένας νικητής κι ένας χαμένος.

Σταμάτα να χάνεις και να σκέφτεσαι τις παράπλευρες απώλειες και γίνε για μια φορά ο νικητής της ζωής σου!

Κατερίνα Μοχράνη


http://www.ilov.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες